Referat Cate ceva despre Serpi, Crocodili si alte animale
 

www.referat-scoala.ro


Index2000 LinkExchange
Home Top download Medie referate Cauta referat Adauga Cele mai citite
Astronomie (95)
Biologie (676)
Chimie (328)
Diverse (160)
Economie (58)
Engleza (253)
Filozofie (108)
Fizica (389)
Franceza (121)
Geografie (739)
Germana (40)
Informatica (384)
Istorie (918)
Marketing (9)
Matematica (303)
Psihologie (163)
Religie (40)
Romana (1572)

Link exchange

Total referate:
6356


HotNews:

PEDOMETRU LA FURNICI
Guitar Hero va avea continuari
Armored Core 4 - lansat odata cu PS3
SCHIMBARI LA BAC - Hardau vrea sport obligatoriu, ori deloc
ALTERNATIVA LA SOURCEFORGE, Google lanseaza un serviciu pentru gazduirea proiectelor open-source
Un nou RPG, Phantasy Star
Movielink sau DVD-ul care vine de pe Internet
SESIUNEA DE TOAMNA - INCEP INSCRIERILE PENTRU A DOUA SESIUNE A BAC-ULUI

Stiinta si Tehnologie

Linia Fierbinte : ADMITERE FACULTATE 2008::Admitere computerizata liceu 2008::Bacalaureat 2008

Linia Timpului: ADMITERE FACULTATE 2007::Teste Nationale 2007::Admitere computerizata liceu 2007::Bacalaureat 2007
ADMITERE FACULTATE 2006::Teste Nationale 2006::Admitere computerizata liceu 2006::Bacalaureat 2006


Cate ceva despre Serpi, Crocodili si alte animaleCâte ceva despre:

Serpi: Fac parte din clasa reptilelor. Sunt vertebrate cu corpul lung, cilindric, fara membre, mersul facându-se prin târâre. Au respiratie pulmonara. Temperatura lor este variabila. Au corpul acoperit cu solzi. Înmultirea se face prin oua.
Crocodili: Fac parte din clasa reptilelor. Toate partile corpului sunt distincte. Au corpul alungit, terminat cu o coada si membrele sunt bine dezvoltate, cu ajutorul carora se misca pe uscat sau în apa. Înmultirea se face prin oua.
Struti: Fac parte din clasa pasarilor. La unele din ele ca unic organ de locomotie servesc picioarele care sunt relativ lungi si puternice, având numarul degetelor redus la 2 sau 3 din cauza mersului lor repede. Fac exceptie dropia si paunul.
Pasari de prada: Sunt pasari care cuprind rapitoare de zi cu cioc puternic si curbat; ghearele sunt bine dezvoltate si taioase, care ajuta la prinderea prazii. Au aripi puternice cu ajutorul carora zboara la înaltimi mari – 2000-5000m – de unde, datorita vederii exceptional de agera, descopera prada pe care o ataca fulgerator. Se hranesc cu carne, din prada vie sau cadavre.
Porci salbatici: Sunt mamifere în general ierbivore, rumegatoare, cu numar pereche de degete. Au dintii canini mult dezvoltati si curbati, ca niste colti, pentru aparare. Au botul terminat printr-un rât si corpul acoperit de o piele groasa cu par rar. Se înmultesc prin pui care sunt hraniti cu lapte. Se hranesc cu radacini, fructe, legume. Prefera locurile mlastinoase.
Ierbivore folositoare omului: Domesticite, cu exceptia cangurului, aduc un mare folos omului: îi da laptele si carnea necesara hranei; îi da pielea si parul necesare îmbracamintei; ajuta la transport prin locuri dificile.
Tauri salbatici: Fac parte din clasa mamiferelor. Sunt ierbivore, rumegatoare, având coarnele goale pe dinauntru, ca si boul domestic –care nu sunt schimbate periodic. Au numarul pereche de degete, cu copita despicata.
Pisici: Sunt mamifere carnivore, având canini foarte puternici si ascutiti si maselele taioase. Au auzul fin, vederea agera, putând vedea si noaptea, corpul elastic ajutânu-le la sarit.Membrele cu câte 4 sau 5 degete terminate cu gheare retractile (care pot fi retrase). Merg pe degete (sunt digitigrade). Vâneaza animale vii, pândindu-si prada si atacând-o pe neasteptate.
Alt fel de pisici: Sunt mamifere carnivore, semanând cu niste pisici mari, din grupa felinelor. Au blana în general galbuie cu pete, variind ca forma si culoare de regiunea unde vietuiesc. Exista o specie complet neagra. Sunt feroce, curajoase, agile si puternice; se catara cu usurinta în arbori.
Lupi: Sunt mamifere carnivore din grupa canidelor. Asemanatori câinelui, însa sunt mai mari si mai puternici. Sunt digitigrade, cu ghearerle neretractile, având picioarele adaptate la alergat îndelungat si rapid. Traiesc prin vizuini sau bârloguri si ies dupa prada noaptea, singuri sau în haite. Se hranes în special cu hrana animala.
Ursi: Sunt mamifere cu exceptia hienei si koala fac parte din grupa ursidelor. Sunt plantigrade (calca cu toata talpa piciorului). Sunt acoperiti cu o blana, având un aspect groi. Au o coada scurta si labe cu gheare lungi. Desi carnivore, se hranesc cu fructe, miere, radacini (omnivore). În afara de ursul alb, ceilalti ursi hiberneaza.
Maimute: Fac parte din mamiferele superioare din care se trage si omul. Membrele terminate cu câte 5 degete, sunt diferentiate: în picioare care pot apuca si în mâini care au palme. Degetul cel mare se poate misca, opunându-se celorlalte degete. Au fata fara far si o dantura asemanatoare omului. Gorila, urangutanul, gibonul si magotul nu au coada. Se hranesc cu carne, fructe, radacini, graunte (sunt omnivore).

Mai multe despre:

Serpi

VIPERA este un sarpe veninos. La baza dintilor mari de pe falca superioara, se afla câte o punga cu venin care se scurge in corpul animalului muscat, producându-i moartea. Aces sarpe traieste în locuri uscate, de preferinta la marginea padurii. Noaptea, vâneaza rozatoare, broaste si insecte.
COBRA este denumita si naja sau sarpele cu ochelari. Acesta denumire I-a fost data deoarece în zona cefei, care se poate lati când se afla într-o stare de iritare, are o pata asemanatoare unor ochelari. Muscatura cobrei este foarte periculoasa. Numai o picatura de venin poate omorî chiar si un elefant. Prefera defileurile sau vecinatatea asezarilor omenesti.
PITONUL ROSU este un sarpe neveninos ale carui dimensiuni pot ajunge pâna la 10 metri lungime. Traieste mai mult în întunericul padurilor dese si umede unde se târaste neobservat prin locurile cele mai putin accesibile. Vâneaza diferite mamifere, pasari etc.Omoara prada strângând-o prin încolacire si apoi o înghite întreaga.
CROTALUL denumit sarpele cu clopotei, este un sarpe veninos si iute în miscari. Denumirea de “sarpe cu clopotei” vine de la faptul ca atunci când animalul este iritat

Materie: Biologie
Nivel:
Postat de: diddy in 23 Mai 2003
Nota: 4.90 (252 note primite)
Accesari: 2564
Download-uri:329
Voteaza acest referat
Daca acest referat te-a ajutat, te rog sa-i acorzi o nota. Multumesc.
 1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   


Referat-Scoala.ro     contact@referat-scoala.ro
www.index2000.ro

Referat-scoala.ro StatsXweb.ro - Totul intr-un singur loc!Director web - Roportal